Kezelési megközelítések

Kezelési megközelítések

A szkizofréniában szenvedő betegek többségének esetében a gyógyszeres kezelés nélkülözhetetlen a szkizofrénia tüneteinek enyhítéséhez.2, 9

Azonban még a pszichotikus tünetektől viszonylag mentes szkizofrén betegek nagy része is nehezen boldogul a mindennapok során, például problémája lehet a környezetével való kommunikációval, a döntéshozatallal, a motiváltsággal, az önellátással és a másokkal való kapcsolat kialakításával vagy fenntartásával.1, 9

Mivel a szkizofrénia jellemzően fiatal felnőttkorban alakul ki, vagyis akkor, amikor az egyén önálló társas készségei kialakulnak, és a világban „betöltött helyét” keresi, ezek fontos megfontolandó területek, melyekre a pszichoterápiás kezelés igen előnyös lehet.
Az Ön terápiás tervét az orvos Önnel közösen határozza meg, figyelembe véve a céljait. Megbeszéli Önnel a terápiás lehetőségeket - beleértve a naponta szedendő és a tartós hatású terápiákat.

1. APA Clinical Guidelines. American Psychiatric Association. Practice guidelines for the treatment of patients with schizophrenia. 2004.

2. Falkai P et al. World J Biol Psychiatry 2005; 6: 132-191.

9. National Institute for Clinical Excellence. National Clinical Practice Guidelines Number 82.

EM-106593 Lezárási dátum: 2022.11.15.

Kapcsolódó tartalom

Logo Janssen | Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson