1. A lelki egyensúly kulcsfontos alapköve: A gyógyszeres kezelés

„Kezdetben tabletta formában kaptam gyógyszereimet és onnan indultam, hogy kifejezetten nyomasztó érzéseim voltak a gyógyszerekkel kapcsolatban. Hosszú évekig küzdöttem a bizonytalansággal, hogy bevettem-e aznap a gyógyszereimet vagy már megint elfelejtettem? Ilyen és hasonló problémák és több epizód után talált meg a lehetőség, hogy injekció formájában kapjam gyógyszeremet.”

patient-stories_Kinek_mondjam_V2

1. A lelki egyensúly kulcsfontos alapköve: A gyógyszeres kezelés

Ezt követően közel hat esztendeig egyensúlyban éltem. Mégis ott motoszkált bennem, hogy szeretném elhagyni egyszer a gyógyszereket. Egészen odáig eljutottam, hogy orvosi felügyelet mellett megpróbáltam, milyen is az életem gyógyszeres kezelés nélkül. Esetemben röviden így tudom jellemezni a változást: maga volt a pokol.
Azóta közel egy évtized telt el, több pszichotikus epizódon vagyok túl. Viszont, ami bíztató, hogy az idő jelentős részét egyensúlyi állapotban élhettem meg. Hála a tudomány mai állásának és többek között gyógyszereimnek.
Jelenleg tartós hatású injekciót kapok havi rendszerességgel, s bizony minden alkalommal hálát adok Istennek, hogy ilyen segítségem is van. Ma már eszembe sem jut a régi bizonytalanságot adó kérdés, bevettem-e ma a gyógyszereimet? Egy szóval tudom jellemezni a jelenlegi egyensúlyi állapotomat: kiszámíthatóbb. Így akkor is együttműködöm a gyógyszeres kezelésemmel kapcsolatban, amikor látszólag már nincsen rá szükségem.

© 2019 Dániel Oravetz - Teodóra Kulcsár

Patient_stories_1._A_lelki_art

EM-106593 Lezárási dátum: 2022.11.15.