4. A sport és a napi rutin fontossága: Mozgás és természet

„Életem részévé vált a tudatos életvezetés, amelynek elengedhetetlen alapköve a napi szintű, rendszeres mozgás. Tudnotok kell, hogy nagyon mélyről indultam e téren. Egészen pontosan háromszáz métert tudtam gyalogolni, azt is csak a kocsiig. Eldöntöttük, hogy változtatok ezen és az apró lépések taktikáját választottuk.”

Patient_stories_A_sport_és_V2.jpeg

4. A sport és a napi rutin fontossága: Mozgás és természet

Szinte szó szerint, ugyanis belevágtunk a reggeli és az esti sétába. Először csak a sarki boltig tudtunk együtt ejutni. Aztán később fokozatosan növeltük a távot és örömmel osztom meg veletek, hogy közel fél év után egy tíz kilométeres erdei túrát is teljesíteni tudtam. Nagyon kellemes érzéssel tölt el, hogy ma már minden nap egy órát sétálunk, ami három-öt kilométeres gyaloglást jelent.
Nekünk nagyon bevált a séták során, hogy vásároltunk egy okosórát, ami kellőképpen motivál. Ráaadásul még a pulzusomat is nyomon követhetem vele. Az alapvető lépésszámlálás már bármelyik okostelefonnal lehetséges a mai világban. A motiválásban sokat segíthet egy személyi edző is, bár nekem egy jóbarát is megteszi, ha kellőképpen noszogat majd az edzőteremben.
Számunkra egyébként felemelő érzés harmóniában a természettel létezni. Megragadunk minden alkalmat, amikor családdal, barátokkal kirándulni mehetünk. A napfény csodálatos ereje sok nehéz napon segített már át minket és mosolyt varázsolt az arcunkra. Egyensúlyban létezünk, és élvezzük a mozgás és a természet gyógyító erejét.

© 2019 Dániel Oravetz - Teodora Kulcsár

Patient_stories_A_sport_és_art.jpg

EM-106593 Lezárási dátum: 2022.11.15.