A munka folytatása

A munka folytatása

A szkizofrénia gyakran a 18 és 35. életév közötti időszakban alakul ki, amely kritikus fontosságú a tanulmányok és a szakmai döntések meghozatala szempontjából.

Ennek eredményeként ezen betegek nagy része nem rendelkezik a szakképzettséget igénylő munkakörökhöz szükséges végzettséggel. A pszichoterápia és a pszichoszociális beavatkozások célja az, hogy segítsenek a betegeknek leküzdeni a pszichológiai, szociális és munkahelyi akadályokat.
E kezelések azon betegek számára nyújthatnak segítséget, akiknek a tünetei enyhébbek, vagy akik esetében a pszichotikus tünetek megfelelően kontrolláltak.
A „kognitív funkciók” néven is ismert gondolkodási képességek, például a koncentráció, a memória, a gondolatok, a tervezés és a problémamegoldás érintettségi foka, nagymértékben befolyásolják a tanulmányokhoz való visszatérés, illetve a munkavállalás és az állás megtartásának esélyét.

Az újabb antipszichotikumok segítségével a tünetek olyan szinten kezelhetők, amely lehetővé teszi a szkizofréniában szenvedő beteg számára a tanulmányok folytatását vagy a munkavállalást. Sok olyan embert ismerünk, akik szkizofréniájuk ellenére sikereket értek el és teljes, boldog életet élnek.

EM-106593 Lezárási dátum: 2022.11.15.

Kapcsolódó tartalom

Hogy segítsünk?
Élet szkizofréniával
Társas élet