Crohn-betegség és nyaralás, utazás

Crohn-betegség és nyaralás, utazás

A legtöbb ember számára a sokat várt üdülés az év legszebb része. Ez a Crohn-betegekre is érvényes. Az üdülés pozitívan befolyásolja a betegségét és általános teljesítményét.

Az üdülést a preferenciái alapján tervezze meg, és kövesse az alábbi ajánlásokat:
Ellenőrizze, hogy milyen gyógyszereket kell magával vinnie, és milyen fontos szabályokat és megszorításokat kell tiszteletben tartania. Ha hosszabb utazásra készül (pl.hosszú buszos utazás), tartsa be a tárolási előírásokat. Tájékozodjon a külföldi étkezési szokásokról. Tájékozodjon az élelmiszer vásárlási lehetőségekről, hogy az étrendjét az Ön igényeihez igazíthassa. Fontos, hogy utazási biztosítást kössön (egészségügyi vagy utazás-lemondási biztosítás), és kérjen tanácsot a megelőző higiéniai intézkedésekkel és a szükséges oltásokkal kapcsolatban. Fontos tájékozodnia az üdülés helyszínén igénybe vehető orvosi ellátásról arra az esetre, ha szüksége lesz rá. Az egészségbiztosítójától megkaphatja a külföldi orvosok elérhetőségeit; vigyen magával a kezelőorvosa által írt (és a meglátogatott országa nyelvére lefordított) levelet.

Crohn-betegség és nyaralás

Amint látja, sok mindent kell mérlegelni és tisztázni, mielőtt elutazik. Készítsen egy ellenőrző listát utazás előtt, amelyben feltünteti az összes lehetséges dilemmáját, és azt, hogyan tudja ezeket tisztázni, megoldani. Beszélje meg a terveit és kérdéseit az orvosával, aki jól ismeri az Ön betegségét, és megfelelő tanácsokkal láthatja el ahhoz, hogy felkészüljön, és üdülése, vagyis az évnek ez a felszabadult időszaka teljesen zökkenőmentesen teljen el.

ELLENŐRZŐ LISTA:

  • Ellenőrizte a gyógyszerek tárolására vonatkozó előírásokat?
  • Tájékozodott az étrendje módosításának lehetőségeiről?
  • Tájékoztatta az orvosát?
  • Minden kérdést tisztázott az utazási biztosítással kapcsolatban?
  • Kapott-e levelet az orvosától, illetve megvannak-e a külföldi orvosok elérhetőségei?

Kapcsolódó Tartalom

Crohn-betegség - mozgás


Élet a Crohn-betegséggel


Étrendem a Crohn-betegség fellángolása, bélszűkület, illetve műtét esetén