Crohn-betegség - depresszió

Crohn-betegség - depresszió

A problémákkal való megküzdés nem könnyű feladat. Sok beteg egész életében keresi a stresszel és szorongással való megküzdésre legalkalmasabb stratégiát.

Rendkívül fontos, hogy ne féljen segítséget kérni. A szorongás és a stressz depresszióhoz vezethet. Ne hagyja, hogy ilyen messzire eljusson. A depresszió hosszú, mások előtt rejtve maradó folyamat. Néhány, esetleg depresszióra utaló tünet ismételten, makacsul visszatérhet.Ha több héten keresztül folyamatosan szomorúnak vagy lehangoltnak, erőtlennek érzi magát, elveszti érdeklődését, ingerlékeny, ezek a depresszió kezdeti jelei lehetnek. Ismerje fel azokat a jeleket, amelyekre a teste és a szíve figyelmezteti, és szükség esetén kérjen segítséget a kezelőorvosától, aki pszichoterapeutához irányíthatja Önt.

Pszichoterápia, mint kezelési lehetőség

A pszichoterápia pszichológiai és pszichoszomatikus problémákkal foglalkozik. A depresszió, a szorongás, a kétségek és a pszichoszomatikus zavarok kezelésére összpontosít. A „pszichoszomatikus” kifejezés a test, az elme és a lélek közötti kapcsolatra vonatkozik. Arra a feltételezésre alapul, hogy a pszichológiai problémák a testet is befolyásolják, és a szervi zavarok hátterében is meghúzódhatnak.

Kapcsolódó Tartalom

Crohn-betegség lelki okai


Élet a Crohn-betegséggel


Crohn-betegség és nyaralás, utazás