BIOLÓGIAI TERÁPIA

BIOLÓGIAI TERÁPIA

A pikkelysömör nem pusztán bőrbetegség, ma már a szakemberek az egész szervezetre kiható immunbetegségként azonosítják. Az érintettek 10-15%-ánál előfordul, hogy a bőrtünetek mellett ízületi tünetek is jelentkeznek.

Megoldás lehet a biológiai terápia?

A betegséggel járó tünetek enyhítésére már egy évtizede elérhető az immunrendszerre ható biológiai terápia, amely helyreállítja annak egyensúlyát. A terápiát alkalmazó páciensek többsége tünetmentes, és ritkán tapasztal mellékhatásokat.
Az egyénre szabott kezelési tervnek megfelelően sor kerülhet úgynevezett biológiai kezelés alkalmazására is. A pikkelysömör kezelésében az elmúlt években bevezetett biológiai terápiás szerek áttörést hoztak. A biológiai kezelések lényege, hogy célzottan gátolják az immunválasz egyes elemeit egy adott gyulladást keltő anyaghoz kötődve.

Biológiai terápia: kiknek és hogyan érhető el?

Rendkívül hatékony kezelési módot jelentenek azoknak a betegeknek, akiket a korábbi, hagyományos kezeléssel nem lehet tünetmentesíteni. A biológiai kezelések kizárólag a Biológiai Terápiás Centrumokban érhetőek el. A biológiai kezelések alkalmazása feltételekhez kötött, azok a betegek részesülhetnek biológiai terápiában, akik a hagyományos kezelések hatására nem javulnak vagy a hagyományos kezelések valamilyen okból nem alkalmazhatóak. Esetleges mellékhatásként fertőzések és autoimmun folyamatok megjelenése vagy felerősödése tapasztalható. A terápia során adható gyógyszerek alkalmazása befolyásolhatja a szervezet védekezőképességét, ezért fontos, hogy csak fokozott orvosi ellenőrzés mellett vehetők igénybe.

Tovább a térképre

CP-342374 Lezárási dátum: 2022.11.11.

A PSZORIÁZIS TERÁPIÁS LEHETŐSÉGEI – DR. GYULAI ROLAND

PSZORIÁZIS

EM-106589 Lezárási dátum: 2022.11.11.

Kapcsolódó Tartalom